jun 07 2018

Jedan od zaključaka sa sjednice Glavnog odbora Sindikata Uprave policije održane 29.05.2018. godine u Podgorici jeste Zahtjev za hitan prijem delegacije Sindikata kod Ministra unutrašnjih poslova Melvudina Nuhodžića.

 Zahtjev za sazivanje hitnog sastanka

Zahtjev za sazivanje hitnog sastanka2

Sindikat Uprave policije

 

mar 27 2018

Poštovani članovi,

Obzirom da su se pojavile poteškoće oko pisanja zahtjeva za izdavanje potvrda u vezi Oglasa za rješava stambenih potreba, u prilogu ove objave možete preuzeti Obrasce za navedeni oglas.

Zahtjev koji se predaje u Upravi za imovinu, Vladinoj komisiji za stambena pitanja, predavati isključivo na pisarnici u novoj zgradi Vlade, ulica  Karađorđeva bb.

Zahtjev za izdavanje potvrde o dužini efektivnog radnog staža predati direktno Birou za kadrovske poslove u zgradi MUP-a, Bulevar Svetog Petra Cetinjskog br.22.

Na arhivi MUP-a u staroj zgradi se predaju sledeći zahtjevi: Upravi policije, Birou za materijalne i stambene poslove, Birou za finansijske i računovodstvene poslove, Sindikatu MUP-a.

Na osnovu naloga Centralne komisije za rješavanje stambenih potreba Sindikata, članovi koji apliciraju za navedeni oglas potrebno je da pribave i potvrdu svog supružnika koji radi u državnom sektoru da isti nije riješio stambeno pitanje putem dobijanja kreditnih sredstava ili kupovinom stana pod povoljnim uslovima. 

Sindikat Uprave policije

mar 22 2018

Glavni odbor Sindikata je od pripadajuće kvote stanova u Podgorici, shodno odredbama važećeg Pravilnika, opredijelio tri stambene jedinice za raspodjelu članovima Fonda za pomoć djeci sa posebnim potrebama Sindikata. Za predmetna tri stana raspisan je poseban oglas na koji se mogu prijavljivati samo članovi Fonda za pomoć djeci sa posebnim potrebama Sindikata, koji su radno angažovani u Podgorici. Glavni odbor je takođe donio Odluku o raspisivanju oglasa za raspodjelu 6 kredita po 6.000,00 eura za članove Fonda za pomoć djeci sa posebnim potrebama Sindikata na nivou cijele Crne Gore.

Predsjednik Mladen Šuškavčević donio je Odluku o formiranju Posebne komisije za rješavanje stambenih potreba  članova Fonda za pomoć djeci sa posebnim potrebama članova Sindikata Uprave policije.

Odluka o imenovanju komisije 6 kreditaPP

Centralna komisija za rješavanje stambenih potreba članova Sindikata Uprave policije raspisala je Oglas o raspodjeli  tri stambene jedinice za  članove Fonda za pomoć djeci sa posebnim potrebama Sindikata, koji su radno angažovani u Podgorici.

PPstanovi1PPstanovi2PPstanovi3

Kao što je gore navedeno, Glavni odbor je donio Odluku o raspisivanju Oglasa za raspodjelu kreditnih sredstava za  članove Fonda za pomoć djeci sa posebnim potrebama Sindikata i to raspodjelu 6 kredita po 6.000,00 eura. Na ovaj oglas se mogu prijavljivati članovi Fonda za pomoć djeci sa posebnim potrebama Sindikata na nivou cijele Crne Gore.

Odluka6kreditaPP

KreditiPP1KreditiPP2

 
Ovdje možete preuzeti: 
  • Obrazac broj 1 - Zahtjev za rješavanje stambenih potreba
  • Izjava o dodjeli stana
Sindikat Uprave policije.

 

mar 22 2018
Kako su dana 21.03.2018.godine objavljeni Oglasi za raspodjelu stambenih jedinica po sindikalnim organizacijama za članove Sindikata UP radno angažovanih u Podgorici a koji se grade na urbanističkim parcelama 78 i 2090/1084, DUP “Konik - Stari Aerodrom” u informišemo vas o postupku i načinu raspodjele.
U odnosu na ranije utvrđen procenat zastupljenost zaposlenih u MUP-u, Upravi policije, Agenciji za nacionalnu bezbjenost i Policijske akademije, izvršena je podjela 288 stanova (ukupno projektom predviđenih za gradnju) na sledeći način:
• Sindikatu UP pripalo je 222 stana ( 77% ); 
• Sindikatu MUP-a pripalo je 37 stanova ( 13% );
• Sindikatu ANB pripalo je 20 stanova ( 7% ) i 
• Sindikatu PA pripalo je 9 stanova ( 3% ).
Sindikatu Uprave policije su pripali stanovi u stambenom objektu na UP 78 (64 stana ) i stanovi u objektu na UP 2090/1084 (ulaz 1–48 stanova, ulaz 2–64 stana i ulaz 3-46 stanova).
Glavni odbor Sindikata (u daljem tekstu: Glavni odbor) je od pripadajuće kvote stanova, shodno odredbama važećeg Pravilnika, opredijelio tri stana za raspodjelu članovima Fonda za pomoć djeci sa posebnim potrebama Sindikata, dok je jedan stan opredijeljen shodno sudskoj presudi Osnovnog suda u Baru. Za predmetna tri stana raspisan je poseban oglas.
U sklopu ovih aktivnosti Glavni odbor je donio Odluku o raspisivanju oglasa za raspodjelu kreditnih sredstava za članove Fonda za pomoć djeci sa posebnim potrebama Sindikata i to raspodjelu 6 kredita po 6.000,00 eura. Na ovaj oglas se mogu prijavljivati članovi Fonda za pomoć djeci sa posebnim potrebama Sindikata na nivou cijele Crne Gore. 
 
Glavni odbor je takođe dao saglasnost da se obezbijedi novi kreditni aražman kod neke poslovne banke za raspodjelu kreditnih sredstava u Podgorici. Kako je za postupak raspodjele stambenih jedinica u Podgorici velika zaiteresovanost, nije bilo moguće organizovati raspodjelu kreditnih sredstava, pa je samim tim raspodjela kredita planirana krajem ove godine o čemu će biti više riječi u nekom novom saopšttenju.

Raspodjela 218 stambenih jedinica koje su planirane u postupku raspodjele podijeljene su Sindikalnim organizacijama koje teritorijalno pripadaju Podgorici a na osnovu ukupnog broja članova stambenog fonda.


Raspodjela stambenih jedinica po SO izvršena je na sledeći način:
SO Sektor Obezbjeđenja ličnosti i objekata je pripalo 52 stana (413 članova stambenog fonda)

SOLO1

SOLO2

SOLO3

SOLO4

SOLO5

 

SO Centar bezbjednosti Podgorica je pripalo 44 stana (345 članova stambenog fonda) 

CBPG1

CBPG2

CBPG3

CBPG4
SO Odjeljenje Granične bezbjednosti Tuzi je pripalo 22 stana (170 članova stambenog fonda)

OGBTuzi1

OGBTuzi2

OGBTuzi3

OGBTuzi4


SO Administracija MUP-a je pripalo 19 stanova (155 članova stambenog fonda) 

AdminMUP1

AdminMUP2

AdminMUP3

AdminMUP4


SO Sektor Kriminalističke policije pripalo 19 stanova (150 članova stambenog fonda) 

SKP1

SKP2

SKP3SKP4
SO Kriminalistička policija CB Podgorica pripalo 13 stanova (104 člana stambenog fonda) 

CBKrim1CBKrim2CBKrim3CBPG4

SO Posebna jedinica policije pripalo 13 stanova (100 članova stambenog fonda)

PJP1PJP2PJP3PJP4

SO Sektor Granične policije u sjedištu pripalo 10 stanova (82 člana stambenog fonda)

SGP1SGP2SGP3SGP4 
SO Uprava policije u sjedištu pripalo 10 stanova (78 člana stambenog fonda) 

UP1UP2

UP3UP4

SO Sektor policije Opšte nadležnosti pripalo 9 stanova (71 član stambenog fonda)

SPON1SPON2SPON3SPON4 
SO Specijalna antiteroristička jedinica pripalo 7 stanova (54 člana stambenog fonda)

SAJ1SAJ2SAJ3SAJ3SAJ3

 
U donjem dijelu objave možete preuzeti: 
  • Obrazac broj 1 - Zahtjev za rješavanje stambenih potreba
  • Izjava o dodjeli stana
Sindikat Uprave policije.
 
 
mar 07 2018

U susret 8.martu

Written by Published in Aktivnosti

Uvažene koleginice, u susret 8 martu, međunarodnom prazniku žena, Sindikat je za Vas obezbijedio skromnu novčanu naknadu u iznosu 25,00 eura koja će vam biti uplaćena na žiro račune u toku dana.

 

8mart

 

 

U ime Sindikata Uprave policije i u svoje lično ime želim puno zdravlja, sreće, porodičnog i kolegijalnog zadovoljastva...

 

 

 

 

          SUP CG 
        Predsjednik 
Mladen Šuškavčević

feb 28 2018
"Ima nešto u dnu duše moje, pružim ruke da ga dohvatim no vidim da bi mi za to trebale ruke duže od vasione.  
Pitaj NJEGA ko sam“.

Citatom Vladike Nikolaja Velimirovića, počinje i završava dokumentarni film reditelja Fahrudina Bečića, koji nosi naziv "MILO“, a u produkciji  Al Jazeera Balkans u nedelju je premijerno prikazan u Podgorici, na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

1 

Kako je kazao gospodin Bečić, ništa se u životu ne dešava slučajno, pa tako ni ovaj film nije slučajnost, već je to proizvod pozitivne vibracije, iskrene emocije i dobre energije.

2

Gospodin Bečić je izvršni producent na Al Jazeeri. Radi u elektronskim i štampanim medijima duže od tri i po decenije. Uredio je više od dvije hiljade TV emisija, napisao stotine autorskih tekstova i komentara. Autor je četiri knjige i tridesetak dokumentarnih reportaža i filmova. Dobio je više nagrada – za književnost, novinarstvo i dokumentarni film.

3

Glavni akter filma, Milo Šćekić je službenik Uprave policije i stipendista MUP-a Crne Gore. Student je druge godine Filozofskog fakulteta u Nikšiću, odsjek psihologija. Živi i radi u Kolašinu.
Šćekić izučava i poznaje svete knjige, Toru, Talmud, Kabalu, Kur’an Časni i Sveto pismo, istražuje budizam, citira Dostojevskog, Thomasa Manna i Goethea, Krležu i Andrića, analizira Njegoša, izučava, do pojedinosti, psihologiju Carla Gustava Junga, Frojda, Adlera, Melani Klajn. Otkriva uticaj svetih knjiga na Dantea i Teslu, na evropsku kulturu i civilizaciju, bavi se ezoterijom, metafizikom i filozofijom, govori poeziju....
Zaljubljenik je u prirodu i životinje, bavi se konjičkim sportom i humanitarnim radom. Svoja saznanja iz oblasti medicinske psihologije primjenjuje u radu sa djecom sa smetnjama iz spektra autizma.

4

"Kada sam pripremao temu za film, nedvosmisleno sam se odlučio da moja skromna saznanja i učenja u formi izvornog ISLAMA, predstavim prevashodno kroz prizmu autentično, religiozno, utemeljenog svjetonazora“, kazao je Šćekić.

5

"Poseban podstrek mi je davala činjenica da se možda baš na ovim prostorima najbolje osjeća pulsiranje i mikrokosmos gdje su se susreli hrišćanstvo i islam. Imao sam potrebu da jednima i drugima prenesem moja skormna učenja i saznanja i tako demistifikujem predrasude, razmišljanja i zablude, kao što su na primjer, aktuelno sekularni obrasci promišljanja termina "dzihad", "šehid", "ratnik Allaha", a da pri tom razdvojim religiozno od onog što je nespojiva kategorija sa tom spiritualnom sferom“.

6

"Sve ovo je motivisalo i inspirisalo moju želju i čežnju, svjestan ljepote, ali i osjetljivosti teme, da ipak pošaljem poruku o ljubavi, blistavoj i neprolaznoj, koja je ovjekovječena u kamenu i na kamenu“, zaključio je Šćekić.

7

"Ima nešto u dnu duše moje ............. Pitaj NJEGA ko sam.“

 

Sindikat Uprave policije.

feb 13 2018

Kako su javne konsultacije vezano za izradu Predloga zakona o unutrašnjim poslovima zakazane za četvrtak 15. februar i petak 16. februar, molimo sve zaiteresovane članove da se uključe u javnu raspravu i na taj način daju svoj doprinos za izradu krovnog akta za policiju. 
Obavještenje o konsultacijama istaknuto je na sajtu MUP-a: OVDJE

Vrijeme održavanja od 10h do 14h oba dana, mjesto održavanja: hotel Hilton, sala "Ksenija".

 

Sindikat Uprave policije.

jan 15 2018

Predstavljamo Vam ponude putovanja u periodu praznika Osmi Mart:

Mogućnost plaćanja na rate!


Planove i programe putovanja možete pogledati u prilogu kao i na sajtu: http://guliver.me/me/aranzmani/8-mart

 

Sindikat Uprave policije

 

jan 11 2018
Ulica Piperska bb
Podgorica (Zagorič)
+382 69 333 888
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
www.hipokrat.me

fb.me/hipokratpg

Ponuda za članove Sindikata

-Radiologija
*Magnetna rezonanca
*Ultrazvuk
-Ortopedija
-Neurologija
-IDD terapija
*tretman bolnih stanja i sindroma kičme (bol u donjem dijelu leđa i vratu)

Uslovi plaćanja

- 10% popusta na sve usluge u Poliklinici (gotovinski i na rate )
- 20% popusta za iznos veći od 500 EUR, gotovinsko plaćanje.
- 20% popusta za set usluga u vremenskom intervalu od jedne godine, koji prelazi iznos od 500 EUR. 

- Odloženo plaćanje
                      50 -100 EUR 2 rate
                    100 -200EUR 3 rate
                    200 -300 EUR 4 rate
                    300 -500 EUR 6 rata
                 Preko 500 EUR 10 rata
- Specijalni paketi
* Ortopedija
specijalistički ortopedski pregled + ultrazvuk zgloba +predlog terapije 35 EUR
*Neurologija
specijalistički neurološki pregled+EMNG+ predlog terapije 65 EUR
*Radiologija
ultrazvuk abdomena, mala karlica, bubrezi 25 EUR
*IDD
magnet cervikalnog ili lumbalnog dijela+ IDD full 790 EUR

Za ostvarivanje pomenutih popusta i odloženog plaćanja neophodna je potvrda koju izdaje administarcija Sindikata na iznos, zavisno od opterećenja plate.

 Opis ponude

RADIOLOGIJA

       Magnetna rezonanca (NMR)
Zbog kvaliteta, brzine I bezbjednosti NMR je postala dominantno dijagnostičko sredstvo u velikom broju medicinskih oblasti. Dijagnostika malignih bolesti, povreda, hroničnih stanja postala je nezamisliva bez pomoći snimanja magnetnom rezonancom. Magnetna rezonanca je zlatni standard u dijagnostici velikog broja oboljenja.
       O uređaju
Magnetna rezonanca je neinvazivna i precizna dijagnostička metoda, koja daje konkretnu sliku o zdravlju pojedinih organa, organskih sistema, ali i o stanju čitavog organizma. Bezbolna je i potpuno neškodljiva za pacijente, pa se pregled može ponavljati više puta. Na osnovu rezultata određuje se dalji tok liječenja i najefikasnija terapiji.
U našoj praksi koristimo uredjaj Magnetom Essenca TIM+DOT, proizvođača Siemens. Po posebnim preporukama Stručnog tima ovaj custom made aparat opremljen je najmodernijim aplikativnim softverom i mogućnošću osnovnih i specijalizovanih snimanja svih organskih sistema.Takođe, moderna tehnologija inkorporirana u ovaj uređaj omogućuje najkvalitetnije snimanje i reprodukciju,kao i dodatne dijagnostičke opcije koje se nijesu koristile u medicinskoj praksi na ovim prostorima.

       Osnovna i specijalizovana snimanja
Magnetna rezonanca daje izuzetno precizne analize mekotkivnih struktura kao što su mozak, kičmena moždina, dojka, organi stomaka, male karlice, pluća, koje ranije nisu bile pristupačne, kao i realan anatomski prikaz određene regije i lokalizaciju lezije, odnosno žarišta u njoj.
Poseban vid snimanja jesu snimanja sa aplikacijom kontrasta, za zahtjevnije dijagnostičke dileme i više podataka o specifičnosti pojedinih tkiva.
Magnetna rezonanca je metoda bez jonizujućeg zračenja, bezbolna je i neškodljiva.
Aparati u Hipokratu su poluotvoreni, pa je samim tim osjećaj zatvorenog prostora sveden na manju meru, a ljubazno osoblje će vas pripremiti i objasniti vam sve što je potrebno u vezi samog pregleda.
U prostoriju sa aparatom se ne smiju unositi predmeti od magnetnog materijala. Pacijenti sa pejsmejkerom, metalnim stranim telima u blizini velikih krvnih sudova, oka i u glavi, zatim pacijenti sa operisanim moždanim aneurizmama pomoću starog tipa metalnih štipaljki, kao i pacijenti sa nekim vještačkim zaliscima srca i pumpama, kako insulinskim tako i onima za kontrolu bolova, ne mogu ući u magnet.
Posebno je potrebno naglasiti da zubni implantati ne predstavljaju kontraindikaciju za ovaj pregled.

        Ultrazvuk
Ultrazvučna dijagnostika predstavlja zlatni standard u neinvazivnoj dijagnostici oboljenja gotovo svih organskih sistema. U našoj ustanovi, na najsavremenijem aparatu (Siemens Acuson X300 PE 100V-230V sa konveksnom i lineranom sondom) iskusni tim radiologa obavlja ultra- zvučne preglede, svakim radnim danom od 8 - 19h.

ORTOPEDIJA

-Specijalistički ortopedski pregled djece i odraslih, skrining.
-Spinalne infiltracije.
Ultrazvučno navođenje inekcije u spinalne mišiće i male zglobove kičme.
Inekcije u sakroilijačne zglobove (hijaluron, PRP, kortikopreparati)
-Intraartikularne inekcije.
Hijaluronski, kortizonski preparati i PRP, injektirane pod kontrolom ultrazvuka u svim zglobovima u tijelu, pogodjene okoštavanjem, gubitkom hrskavice, upalama.
-Analgetske i antiflogističke infuzije.
Kombinacija ljekova korišćenih u terapiji akutnih bolnih sindroma i sindroma hroničnog bola.
-Mišićni PRP, najčešće kod sportskih povreda, tretiranje mišićnih povreda precizno navođenim inekcijama u povrijeđeni mišić ili ligament.

NEUROLOGIJA

-Specijalistički neurološki pregled djece i odraslih, skrining.
-EMNG (elektromioneurografija)
U poliklinici Hipokrat pored klasičkog neurološkog pregleda za ispitivanje se koristi i elektromioneurografija (EMNG). To je mikro invazivna metoda koja se koristi za utvrđivanje poremećaja funkcije mišića i perifernih nerava, to jest da li je, na primjer, slabost koju pacijent ima uzrokovana bolešću mišića, neuromišićne spojnice ili nerava koji inervišu misiće.
-Neuralna infiltracija
Infiltrisanje okoline nerva lokalnim analgetikom i/ili kortikosteroidom.Koristi se kod hronicnih iritacija,kompresije nerava usled kojih nastaju glavobolje ili sindrom karpalnog tunela.
Nakon uspjesne infiltracijenastaju dugotrajna poboljsanja.
-U poliklinici Hipokrat može se dijagnostifikovati, pratiti i liječiti niz neuroloških oboljenja, počevši od glavobolje (migrena, tenziogena, trigeminoautonomna grupa), vrtoglavice, poremećaja pamćenja (Alchajmerova bolest i druge demencije), Parkinsonove bolesti, miastenije gravis, kao I hroničnih neuropatskih bolnih stanja (cervikobrahialgije, lumboishialgije, trigeminalne neuropatije).

IDD TERAPIJA

IDD terapija je veoma uspješan metod liječenja jednog od najvecih i najmasovnijih problema današnjice-BOLA U KIČMI.

Šta je IDD terapija?

IDD terapija (Intervertebralna Dinamična Diskalna Terapija) je dokazana nehirurška, neinvazivna metoda za terapiju bola u donjem dijelu leđa i vratu.To je inovativni pristup liječenju:

•Diskus hernia
•Protruzija diskusa
•Degenerativnih oboljenja diskusa
•Fasetnog sindroma
•Ishialgije
•Nespecifičnog akutnog I hroničnog bola u vratu

IDD teraapija je razvijena od strane tima specijalista koji se bave kišmenom patologijom uključujući neurohirurge, ortopede, fizijatre, osteopate, neurologe i fizioterapeute.To je siguran, bezbolan i ugodan terpijski pristup.

Princip IDD terapije jeste izolacija i mobilizacija željenog kičmenog nivoa putem kompjuterski praćenje trakcije, distrahujući kičmene pršljenove zahvaćenog segmenta od 5-7mm,kreirajući negativan pritisak u diskalnom prostoru (vakuum). Ovaj negativni pritisak vuče vodu, kiseonik i hranjive materije u prostor diskusa (relativno siromašan krvnim sudovima), rehidrijajući oštećeni diskus. IDD terapija smanjuje pritisak na zglobove u kičmi, promoviše povlačenje hernijacija diskusa i potpomaže samozacijenje i rehabilitaciju oboljelog segmenta, uklanjajući bol koji je time izazvan. U zavisnosti od oboljenja kičme potrebno je 20 do 30 sesija na Accu spine uređaju, u kompjuterski kontrolisanim uslovima, da bi se postigao optimalan i dugotrajan rezult.

Tretman IDD takođe sadrži
• Kineziterapiju
• Elektroterapiju
• Terapeutsku masažu

Ko može da ima koristi od Accu Spine tretmana?

Pacijenti sa sledećim stanjima mogu da imaju koristi od Accu Spine tretmana:

1.Hernijacije i prolapsi diskusa
2.Kompresivni sindromi
3.Lumbalni ili cervikalni bolni sindromi
4.Distorzije vrata ili lumbalne regije
5.Neuralgija n. ishiadicusa
6.Povrede lumbalnog ili cervikalnog nervnog korijena
7.Degenerativna oboljenja diskusa koja ne odgovaraju na konzervativnu medikamentoznu terapiju
8.Spondiloartropatije
9.Bol u donjem dijelu leđa sa ili bez neuralgije n.ishiadicusa
10.Spondiloartroza
11.Fasetni sindrom
12.Sindrom Miofascitisa
13.Atrofija diskusa
14.Lumbalna nestabilnost (dinamička)
15.Akutni bol u donjem dijelu leđa
16.Post hirurški bol u donjem dijelu leđa (ponavljani bol nakon hirurgije diskusa u trajanju od 6mjeseci)

Pacijenti sa bolom u leđima ili vratnoj kičmi koji nisu imali uspjeha sa konvencionalnom terapijom ili kojirazmatraju opciju hirurškog liječenja bi trebalo da iskoriste mogućnosti raznolikih terapeutskih protokola Accu Spina sistema.
Pacijenti koji se podvrgnu punom 4-6 nedjeljnom tretmanu imaju najbolje rezultate.

U donjem dijelu možete preuzeti CJENOVNIK usluga.