apr 09 2015

Saopštenje povodom napada na PS

Saopštenje povodom napada na PS


SAOPŠTENJE ZA MEDIJE


Sindikat Uprave policije najoštrije osuđuje napad na kolegu Vujović Miodraga, policijskog službenika Stanice policije Tuzi, koji se dogodio dana 04.aprila 2015.godine u stanici policije u Tuzima i poziva sve nadležne institucije da hitno reaguju i zaštite pripadnike policije.

Kako se rad policijskih službenika bazira na zaštiti ustavnog poredka i zaštiti Ustavom zagarantovanih prava gradjana, za njihov normalan rad se ne obezbjeđuje ni minimum potrebnih uslova a sve zbog ukidanja dijela zakonskih propisa i policijskih ovlašćenja.
Obavljanjem redovnih policijskih poslova, život policijskog službenika je veoma ugrožen, kao i sigurnost poziva na tako odgovornu dužnost.

Sindikat policije ponovo podsjeća da su pripadnici policije nosioci sigurnosti društva i da svakodnevno brinu o bezbjednosti i životima naših građana.

Napadi na policiju su i napadi na državu.

Zbog toga ovim putem upućujemo apel na sve nadležne institucije, prije svega na tužilaštvo i sud, da preduzmu sve zakonom propisane mjere kako bi se ovakvi napadi ubuduće spriječili, počinioci najooštrije sankcionisali, a građani osjećali sigurnije.

Djelo okvalifikavano u ovom slučaju kao prekršaj od strane tužilaštva, izaziva veliko ogorčenje kod članstva Sindikata.

Sindikat ne može, niti želi da se miješa u rad nadležnih institucija, ali smatra da se treba insistirati na neophodnosti promjene kaznene politike za osobe koje izvrše napad na policiju, a koja i pored teških uslova za rad, požtrvovano i uspješno obavlja svoju dužnost i ispunjava sve zahtjeve koje poziv policajca stavlja pred njih.

Smatramo da je neophodno posvetiti se problemima koje policija ima u svom svakodnevnom radu, jer je to jedini način na koji možemo imati dobru bezbjedonosnu situaciju i garantovati sigurnost građana Crne Gore.

Podgorica, dana 09.04.2015.godine

Predsjednik
Mladen Šuškavčević