maj 15 2017

Evropsko prvenstvo policijskih asocijacija u malom fudbalu - Majorka

Na Evropskom prvenstvu policijskih asocijacija u malom fudbalu, održanom u Španiji – Majorka (http://www.mallorca-tournament.com/), reprezentacija policije Crne Gore osvojila je prvo mjesto u konkurenciji 39 drzava. Poslije odlične igre u grupnom takmičenju, naša ekipa je bez izgubljene utakmice, sa gol razlikom 29 : 2 osvojila prvo mjesto u grupi.
U nastavku takmičenja u četvrt finalu lakše nego se očekivalo, pobijedili su ekipu Alžira sa rezultatom 7:0, da bi u polu finalnoj utakmici veoma dobru ekipu Litvanije pobijedili sa rezultatom 4:1. Finalna utakmica je bila više nego uzbudljiva jer smo se susreli sa prošlogodišnjim pobjednicima, ekipom Bugarske koja je i važila za favorita. Sa velikim psihološkim pritiskom zbog važnosti ove utakmice, kao i želje za zasluženim uspjehom, momci su dali i više od sebe. Igrajući srcem za državu Crnu Goru uspjeli su da sa puno borbe dobiju i ovu veoma tešku utakmicu sa rezultatom 1:0 uz veliku podršku prisutnih gledalaca koji su svo vrijeme bodrili našu ekipu da bi na kraju dugim aplauzom pozdravili naše „zlatne“ momke uz ogromne ovacije.
Ekipa policije u sastavu: Žaric Zoran, Vladan Radović, Željko Lutovac, Željko Krsmanović, Dragan Bajović, Saša Drobnjak, Miljan Vuković, Željko Adzić, Goran Šcekić i Dejan Živkovic, predvođeni sa Seadom Frljučkićem i Mladenom Šuškavčevićem, ostvarila je rezultat za poštovanje. Treba napomenuti da je upravo ova reprezentacija MUP - Uprave policije osvojila prvo mjesto na interkontinentalnim igrama 2009-te godine u Americi, 2012 godine prvo mjesto i titulu svjetskog prvaka u Holandiji, te 2015 prvo mjesto i titulu Evropskog prvaka u Španiji.
Ovim rezultatom fudbalska ekipa policije Crne Gore je na pravi način predstavila Ministarstvo unutrašnjih poslova, Upravu policije i državu Crnu Goru.
 
Sindikat Uprave policije.