jan 11 2018

Briga o djeci sa smetnjama u razvoju

Dana 27. decembra u prostorijama Sindikata UP upriliceno je praznicno druzenje sa djecom nasih kolega sa posebnim potrebama iz Podgorice kao i njihovim roditeljima.

Poslednjih godina Sindikat nastoji da ovoj kategoriji djece ukaže posebnu pažnju koju itekako zaslužuju.U cilju još većeg angažovanja i pomoći našim kolegama formiran je Fond za djecu sa posebnim potrebama koji broji četrdesetšest članova.
U razgovoru sa koordinatorkom novoformiranog Fonda u okviru Sindikata Mirjanom Dragutinović nase kolege su iznijele probleme na koje nailaze i dobili obećanje da će se Sindikat i dalje angažovati u pružanju finansijske podrške, liječenja i potrebne rehabilitacije, angažovanja stručnih lica, nabavke medicinskih pomagala i dr., a posebno obratiti pažnju na rješavanje stambenog pitanja članova. U daljem periodu ćemo nastojati da se sretnemo i sa drugim kolegama-članovima Fonda.

Sva djeca su uz poklon pakete donatora dobila i jednokratnu novčanu pomoc od Sindikata. Koristimo priliku da se preduzeću „IDEA" Podgorica zahvalimo na donaciji, poklon paketima za svih četrdesetšest članova i na taj način dali svoj doprinos kao društveno odgovorna firma.

Pored novčanih sredstava koja ovaj Sindikat izdvaja i planiranih aktivnosti Fonda, Sindikat će i dalje svakom djetetu i njegovom roditelju nastojati da obezbijedi besplatan desetodnevni boravak u neku od raspoloživih zdravstvenih ustanova.

Uz želju za bolje zdravlje, sreću i snagu da istraju u neprestanoj borbi, Sindikat Uprave policije želi svoj našoj djeci sa zdravstvenim problemima i njihovim roditeljima SVAKO DOBRO u nastupajućoj 2018. godini,

Fond za djecu sa posebnim potrebama

Sindikat Uprave policije.