jan 11 2018

Poliklinika "HIPOKRAT"

Ulica Piperska bb
Podgorica (Zagorič)
+382 69 333 888
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
www.hipokrat.me

fb.me/hipokratpg

Ponuda za članove Sindikata

-Radiologija
*Magnetna rezonanca
*Ultrazvuk
-Ortopedija
-Neurologija
-IDD terapija
*tretman bolnih stanja i sindroma kičme (bol u donjem dijelu leđa i vratu)

Uslovi plaćanja

- 10% popusta na sve usluge u Poliklinici (gotovinski i na rate )
- 20% popusta za iznos veći od 500 EUR, gotovinsko plaćanje.
- 20% popusta za set usluga u vremenskom intervalu od jedne godine, koji prelazi iznos od 500 EUR. 

- Odloženo plaćanje
                      50 -100 EUR 2 rate
                    100 -200EUR 3 rate
                    200 -300 EUR 4 rate
                    300 -500 EUR 6 rata
                 Preko 500 EUR 10 rata
- Specijalni paketi
* Ortopedija
specijalistički ortopedski pregled + ultrazvuk zgloba +predlog terapije 35 EUR
*Neurologija
specijalistički neurološki pregled+EMNG+ predlog terapije 65 EUR
*Radiologija
ultrazvuk abdomena, mala karlica, bubrezi 25 EUR
*IDD
magnet cervikalnog ili lumbalnog dijela+ IDD full 790 EUR

Za ostvarivanje pomenutih popusta i odloženog plaćanja neophodna je potvrda koju izdaje administarcija Sindikata na iznos, zavisno od opterećenja plate.

 Opis ponude

RADIOLOGIJA

       Magnetna rezonanca (NMR)
Zbog kvaliteta, brzine I bezbjednosti NMR je postala dominantno dijagnostičko sredstvo u velikom broju medicinskih oblasti. Dijagnostika malignih bolesti, povreda, hroničnih stanja postala je nezamisliva bez pomoći snimanja magnetnom rezonancom. Magnetna rezonanca je zlatni standard u dijagnostici velikog broja oboljenja.
       O uređaju
Magnetna rezonanca je neinvazivna i precizna dijagnostička metoda, koja daje konkretnu sliku o zdravlju pojedinih organa, organskih sistema, ali i o stanju čitavog organizma. Bezbolna je i potpuno neškodljiva za pacijente, pa se pregled može ponavljati više puta. Na osnovu rezultata određuje se dalji tok liječenja i najefikasnija terapiji.
U našoj praksi koristimo uredjaj Magnetom Essenca TIM+DOT, proizvođača Siemens. Po posebnim preporukama Stručnog tima ovaj custom made aparat opremljen je najmodernijim aplikativnim softverom i mogućnošću osnovnih i specijalizovanih snimanja svih organskih sistema.Takođe, moderna tehnologija inkorporirana u ovaj uređaj omogućuje najkvalitetnije snimanje i reprodukciju,kao i dodatne dijagnostičke opcije koje se nijesu koristile u medicinskoj praksi na ovim prostorima.

       Osnovna i specijalizovana snimanja
Magnetna rezonanca daje izuzetno precizne analize mekotkivnih struktura kao što su mozak, kičmena moždina, dojka, organi stomaka, male karlice, pluća, koje ranije nisu bile pristupačne, kao i realan anatomski prikaz određene regije i lokalizaciju lezije, odnosno žarišta u njoj.
Poseban vid snimanja jesu snimanja sa aplikacijom kontrasta, za zahtjevnije dijagnostičke dileme i više podataka o specifičnosti pojedinih tkiva.
Magnetna rezonanca je metoda bez jonizujućeg zračenja, bezbolna je i neškodljiva.
Aparati u Hipokratu su poluotvoreni, pa je samim tim osjećaj zatvorenog prostora sveden na manju meru, a ljubazno osoblje će vas pripremiti i objasniti vam sve što je potrebno u vezi samog pregleda.
U prostoriju sa aparatom se ne smiju unositi predmeti od magnetnog materijala. Pacijenti sa pejsmejkerom, metalnim stranim telima u blizini velikih krvnih sudova, oka i u glavi, zatim pacijenti sa operisanim moždanim aneurizmama pomoću starog tipa metalnih štipaljki, kao i pacijenti sa nekim vještačkim zaliscima srca i pumpama, kako insulinskim tako i onima za kontrolu bolova, ne mogu ući u magnet.
Posebno je potrebno naglasiti da zubni implantati ne predstavljaju kontraindikaciju za ovaj pregled.

        Ultrazvuk
Ultrazvučna dijagnostika predstavlja zlatni standard u neinvazivnoj dijagnostici oboljenja gotovo svih organskih sistema. U našoj ustanovi, na najsavremenijem aparatu (Siemens Acuson X300 PE 100V-230V sa konveksnom i lineranom sondom) iskusni tim radiologa obavlja ultra- zvučne preglede, svakim radnim danom od 8 - 19h.

ORTOPEDIJA

-Specijalistički ortopedski pregled djece i odraslih, skrining.
-Spinalne infiltracije.
Ultrazvučno navođenje inekcije u spinalne mišiće i male zglobove kičme.
Inekcije u sakroilijačne zglobove (hijaluron, PRP, kortikopreparati)
-Intraartikularne inekcije.
Hijaluronski, kortizonski preparati i PRP, injektirane pod kontrolom ultrazvuka u svim zglobovima u tijelu, pogodjene okoštavanjem, gubitkom hrskavice, upalama.
-Analgetske i antiflogističke infuzije.
Kombinacija ljekova korišćenih u terapiji akutnih bolnih sindroma i sindroma hroničnog bola.
-Mišićni PRP, najčešće kod sportskih povreda, tretiranje mišićnih povreda precizno navođenim inekcijama u povrijeđeni mišić ili ligament.

NEUROLOGIJA

-Specijalistički neurološki pregled djece i odraslih, skrining.
-EMNG (elektromioneurografija)
U poliklinici Hipokrat pored klasičkog neurološkog pregleda za ispitivanje se koristi i elektromioneurografija (EMNG). To je mikro invazivna metoda koja se koristi za utvrđivanje poremećaja funkcije mišića i perifernih nerava, to jest da li je, na primjer, slabost koju pacijent ima uzrokovana bolešću mišića, neuromišićne spojnice ili nerava koji inervišu misiće.
-Neuralna infiltracija
Infiltrisanje okoline nerva lokalnim analgetikom i/ili kortikosteroidom.Koristi se kod hronicnih iritacija,kompresije nerava usled kojih nastaju glavobolje ili sindrom karpalnog tunela.
Nakon uspjesne infiltracijenastaju dugotrajna poboljsanja.
-U poliklinici Hipokrat može se dijagnostifikovati, pratiti i liječiti niz neuroloških oboljenja, počevši od glavobolje (migrena, tenziogena, trigeminoautonomna grupa), vrtoglavice, poremećaja pamćenja (Alchajmerova bolest i druge demencije), Parkinsonove bolesti, miastenije gravis, kao I hroničnih neuropatskih bolnih stanja (cervikobrahialgije, lumboishialgije, trigeminalne neuropatije).

IDD TERAPIJA

IDD terapija je veoma uspješan metod liječenja jednog od najvecih i najmasovnijih problema današnjice-BOLA U KIČMI.

Šta je IDD terapija?

IDD terapija (Intervertebralna Dinamična Diskalna Terapija) je dokazana nehirurška, neinvazivna metoda za terapiju bola u donjem dijelu leđa i vratu.To je inovativni pristup liječenju:

•Diskus hernia
•Protruzija diskusa
•Degenerativnih oboljenja diskusa
•Fasetnog sindroma
•Ishialgije
•Nespecifičnog akutnog I hroničnog bola u vratu

IDD teraapija je razvijena od strane tima specijalista koji se bave kišmenom patologijom uključujući neurohirurge, ortopede, fizijatre, osteopate, neurologe i fizioterapeute.To je siguran, bezbolan i ugodan terpijski pristup.

Princip IDD terapije jeste izolacija i mobilizacija željenog kičmenog nivoa putem kompjuterski praćenje trakcije, distrahujući kičmene pršljenove zahvaćenog segmenta od 5-7mm,kreirajući negativan pritisak u diskalnom prostoru (vakuum). Ovaj negativni pritisak vuče vodu, kiseonik i hranjive materije u prostor diskusa (relativno siromašan krvnim sudovima), rehidrijajući oštećeni diskus. IDD terapija smanjuje pritisak na zglobove u kičmi, promoviše povlačenje hernijacija diskusa i potpomaže samozacijenje i rehabilitaciju oboljelog segmenta, uklanjajući bol koji je time izazvan. U zavisnosti od oboljenja kičme potrebno je 20 do 30 sesija na Accu spine uređaju, u kompjuterski kontrolisanim uslovima, da bi se postigao optimalan i dugotrajan rezult.

Tretman IDD takođe sadrži
• Kineziterapiju
• Elektroterapiju
• Terapeutsku masažu

Ko može da ima koristi od Accu Spine tretmana?

Pacijenti sa sledećim stanjima mogu da imaju koristi od Accu Spine tretmana:

1.Hernijacije i prolapsi diskusa
2.Kompresivni sindromi
3.Lumbalni ili cervikalni bolni sindromi
4.Distorzije vrata ili lumbalne regije
5.Neuralgija n. ishiadicusa
6.Povrede lumbalnog ili cervikalnog nervnog korijena
7.Degenerativna oboljenja diskusa koja ne odgovaraju na konzervativnu medikamentoznu terapiju
8.Spondiloartropatije
9.Bol u donjem dijelu leđa sa ili bez neuralgije n.ishiadicusa
10.Spondiloartroza
11.Fasetni sindrom
12.Sindrom Miofascitisa
13.Atrofija diskusa
14.Lumbalna nestabilnost (dinamička)
15.Akutni bol u donjem dijelu leđa
16.Post hirurški bol u donjem dijelu leđa (ponavljani bol nakon hirurgije diskusa u trajanju od 6mjeseci)

Pacijenti sa bolom u leđima ili vratnoj kičmi koji nisu imali uspjeha sa konvencionalnom terapijom ili kojirazmatraju opciju hirurškog liječenja bi trebalo da iskoriste mogućnosti raznolikih terapeutskih protokola Accu Spina sistema.
Pacijenti koji se podvrgnu punom 4-6 nedjeljnom tretmanu imaju najbolje rezultate.

U donjem dijelu možete preuzeti CJENOVNIK usluga.