avg 23 2018

Do kraja godine: Za zaslužne policajce spremili povlastice za odlazak u penziju!

PJP Na sajtu Informativnog portala "BORBA", juče 22.08.2018. godine objavljen  je članak koji u cjelosti prenosimo:

 Do kraja godine biće omogućene određene povoljnosti svim policijskim službenicima da pod boljim uslovima od sadašnjih idu u penziju, saznaje Borba. Ove promjene će biti urađene zbog policijskih funkcionera koji su dugo bili na funkcijama, a koji imaju pravo na penziju. Međutim, pod znatno boljim okolnostima u penziju će moći da idu i ostali policijski službenici.
Upravo zbog ove najave, Sindikat policije nije podržao jučerašnje proteste, uskoro će o svemu ovome razgovarati i sa Veselinom Veljovićem, direktorom Uprave policije.
Kako saznajemo, policajaca, koji su navršili 50 godina, ima 15 posto. U cilju unapređenja starosne strukture policijski službenika planirano je da se preduzmu mjere za pojačano zapošljavanje kadrova u policiji u starosnoj grupi od 20-30 godina.
“Radi se i na tome da se sprovede pojačani odliv (penzionisanje i dr.) zaposlenih koji imaju 50 i više godina, tako da je planom predviđeno da svake godine minimum 150 policajaca ove starosne grupe bilo penzionisano, kaže naš sagovornik.
Iz Sindikata policije su nedavno kazali da su u prethodnom periodu pokrenuli niz aktivnosti u vezi sa radnim statusom i zaštitom članova te organizacije i poručili da će na tome istrajati.
Kako su dodali, sa rukovodstvom Uprave policije, Ministarstva unutrašnjih poslova i Vladom Crne Gore djelovaće i raditi na pronalaženju odgovarajućih rješenja u odnosu na sve zahtjeve, pitanja i inicijative koje dolaze od zaposlenih sa terena.

 Izvor: Informativni portal "BORBA"   -  Do kraja godine: Za zaslužne policajce spremili povlastice za odlazak u penziju!

Sindikat Uprave policije.