Rješavanje stambenog pitanja naših članova je jedan od prioriteta kojima se bavi Sindikat Uprave policije. Uspješno su završena 4 projekta stambene gradnje u kojima je 413 članova riješilo stambeno pitanje kupovinom stana po povoljnim uslovima. Ove godine realizovan je projekat raspodjele stambenih kredita u kojem je 168 članova ostvarilo pravo dobijanja stambenog kredita po važećim uslovima raspodjele.

Potrebe za gradnjom stambenih objekata za naše članove su velike. Tim povodom smo održali sastanak sa ministarkom Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, g-đom Anom Novaković-Đurović kako bi se konkretizovale adekvatne građevinske parcele za realizaciju novih projekata u više opština. Kao prioritetan projekat naglašena je izgradnja stambenog objekta u Podgorici kojim bi se, za raspodjelu, obezbijedilo oko 300 stanova. Takođe, upoznali smo je da je u pripremi izrada projektne dokumentacije za izgradnju stambenih objekata u Mojkovcu, Kolašinu i na Cetinju. U navedenim opštinama postoji spremnost zaustupanje građevinskog zemljišta sa komunalnim opremanjem kako bi ove opštine dale svoj doprinos projektu stambene gradnje za policijske službenike. Za navedeno potrebno je da Vlada Crne Gore da saglasnost na ustupanje građevinskih parcela.

U toku su aktivnosti za početak gradnje stambenog objekta u Herceg Novom i Baru koji zavise od novčane podrške Vlade, pa smo od ministarke tražili pomoć u dijelu saglasnosti za odobravanje podrške projektima stambene izgradnje.

https://www.gov.me/cyr/clanak/meppu-ce-olaksati-rjesavanje-stambenih-potreba-zaposlenih-u-bezbjednosnim-sluzbama