Glavni odbor Sindikata Uprave policije je u utorak (25.10.2022.g) održao svoju VII redovnu sjednicu na kojoj je, između ostalih, glavna tema bila realizacija zaključaka usaglašenih sa ministrom Adžićem krajem aprila tekuće godine. Zaključak satanka po tom pitanju bio je da nastavljamo pokrenute aktivnosti na povećanju zarada (usklađivanje koeficijenata zaposlenih kojima ćemo postići povećanje zarade i to za policijske službenike 22-25% i visoko starješinski kadar 15-20%), potpisivanje Kolektivnog ugovora, povraćaj novčanih sredstava umanjenih zaradama za tri mjeseca i obezbjeđenja pomoći u rješavanju stambenih potreba zaposlenih. 

Zaključak je da ministra Adžića upoznamo sa svime ovim i da insistiramo sastanak sa ministrom Finansija u toku naredne nedjelje, a što je i bio zaključak kod predsjednika Vlade Crne Gore dr Dritana Abazovića.

Zaključak je i da Sindikat Uprave policije neće odstupiti od svojih zahtjeva. U suprotnom, primijenit će se svi vidovi sindikalne borbe.

Na osnovu zahtjeva sindikalnih predstavnika, odobrene su veće novčane pomoći za naše članove koji se, na žalost, liječe od teških zdravstvenih problema (za 14 naših članova odobreno oko 13.ooo eura). 

O daljim aktivnostima ćemo vas blagovremeno informisati.

Sindikat Uprave policije